Restaurantens lyd

En god oplevelse kræver nogle gange også et godt soundtrack.
Et af vores mere kontroversielle opfattelser er, at vi forsøger at sætte andægtigheden ud af spil – gerne med musikken som våben. Et besøg hos os skal gerne være afslappende, nydelsesfuldt, spændende og fantastisk. Det bliver det ikke, hvis man som gæst ikke føler sig som en del af restauranten eller vel modtaget. Lydtapetet i en restauranten kan være med til at forstærke eller forhindre denne oplevelse. Derfor er vi også opmærksomme på, hvad der flyder ud af vores højttalere.
Vi har fået lydtekniker, komponist og DJ Jean Von Baden til at komponere et soundtrack, der gerne skal fremme din oplevelse her hos os.

Jean Von Baden:

“Jeg er først og fremmest meget stolt af at designe lyden til et sted som Kokkeriet, et sted jeg fornemmer er bygget på passion og med kunsten repræsenteret i alle aspekter.

Jeg har kigget på restauranten mange gange, lyttet til de mennesker, der er med i styringen i dagligdagen, på profilen, hvilket køkken og stil stedet har, set på kunsten og det mørke private dining rooms energi – og jeg følte med det samme, at niveauet skulle være højt.

Opbygningen er decideret langsom – vi stresser nok i dag, så jeg har valgt at hylde roen i musikken og har lagt størst vægt på den langsomme, romantiske og historiske jazz.

Grundet vores nordiske profil er der lagt stor vægt på nordiske komponister. Det er ikke meningen, at du som gæst skal sidde og lytte eller tænke over musikken. Den er i stedet bevidst designet til at få dig til at føle et velbehag og en samklang med køkkenets stil og sanseunivers via de indlagte små elementer af nordisk vokal og accenter. Lavet for at samle lyden og maden i et sanseunivers der hylder helhedsoplevelsen.

Desuden har jeg valgt at tage nogle mere kendte jazz-numre med fra hele verden, som skaber den varme og tryghed, som enhver gæst bør være omfavnet af og samtidig understreger den internationale kaliber, som Kokkeriet er funderet på.

Jeg har desuden allieret mig med en af Skandinaviens bedste komponister og musikproducere, Mads Nordheim, som har hjulpet med opbygningen. Han er samtidig søn af en af Norges største komponister, Arne Nordheim, så vi er virkelig dybt nede i den nordiske og velsmagende muld. Tak, Mads Nordheim.

For at lyden ikke bliver for høj eller lav i løbet af mixet, har jeg allieret mig med en af verdens mest eftertragtede musikgenier og mastering-eksperter, Lars Falck. Lars Falck har bl.a. arbejdet med Eminem, Lady GaGa, Ice Cube, Snoop Dog, Lars Hug samt mange, mange flere.
Stor tak også til Lars Falck!

Jeg håber, at du som gæst vil føle dig varmt omfavnet af musikken, jeg har mixet og tunet til yderste perfektion og optaget i real time gennem en af landets største mixere i de fantastiske studier under Copenhagen Piano i Bredgade.”

De bedste og kærligste hilsener,

Jean Von Baden