Køkkenet

Af Morten Krogholm, køkkenchef

Min personlige mission og samtidig mit udgangspunkt er at fremhæve og respektere de enkelte råvarer for derefter at få dem til at indgå i en højere enhed. Velkendt smag i ukendt kontekst. Høj gastronomi i fri fortolkning – som vi selv formidler det her på hjemmesiden.

For mig er mad noget af det smukkeste i verden – den står og taler helt for sig selv. Min stil er baseret på fire elementer: natur – enkelhed – velsmag – danskhed. Danskhed i min gastronomiske fortolkning er, når jeg kan lave noget, som mine gæster ikke genkender, men som pludselig kan tage én tilbage til barndomsminder og -oplevelser blot ved en særlig eller genkendelig duft eller ret – selvom den er fragmenteret og sat sammen på ny. Det danske køkken siger så meget om, hvor vi kommer fra i landet, og ofte afslører det også, hvordan vi ser os selv som personer.

Det bedste i hele verden er at kunne se og mærke gæsternes glæde og begejstring. Alt sliddet og forberedelserne og de lange dage … det er det hele værd!

Dansk gastronomi

Jeg vil hente inspiration i hele landet til mit lille køkken. Lige fra de retter vi alle (gen-)kender og elsker til mere eksotiske egnsretter fra de mørkere ‘hjørner’ af Danmark. 

Jeg vil fokusere på at få den enkelte råvare til at tale for sig selv, søge efter den rene smag af danskhed. Det danske køkken er meget enkelt i sit udtryk og derfor også en udfordring at rode op i og gøre unikt i et nyt udtryk, mens vi stadig bevarer genkendelsens glæde. 

Jeg vil samarbejde med små producenter i hele Danmark, producenter som lever og ånder lige så meget for hvad de laver, som vi selv gør i køkkenet. Der er ikke nogen grund til at hente alle varer ind fra udlandet, når nu vi finder noget af det bedste herhjemme.

Det er helt afgørende for mig – og i sidste ende resultatet på tallerkenen – at der bag hver råvare og hvert produkt gemmer sig den samme sjæl og kærlighed, som jeg selv lægger i tilberedningen af maden.